Er hangt avontuur in de lucht

  • Nationaal Militair Museum
  • 2 - 200 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Kanonnen! Wat is er veel te zien en te beleven in het Nationaal Militair Museum. Het Nationaal Militair Museum is dé plek voor familie- of gezinsuitjes. Er is voor jong én oud van alles te doen. Luister samen naar bijzondere verhalen van stoere militairen, neem een vlieglesje of leer hoe je moet salueren als een echte militair.

Het Nationaal Militair Museum is hét museum voor kinderen en 100% kidsproof. Ga je mee op avontuur? Duik in het verhaal van de krijgsmacht. Je leert verschillende onderdelen van de krijgsmacht kennen, hoort persoonlijke verhalen van militairen en ziet onze 360 graden koepelfilm. In iedere ruimte is genoeg aanbod om zelf te ontdekken en te beleven. 

Xplore: De plek waar kids de baas zijn.
In speelwereld Xplore ontdek je de wereld van de krijgsmacht op een wel heel avontuurlijke manier: stap je aan boord van een onderzeeboot of vlieg je liever mee in de Chinook? Je vindt er namelijk vier grote krijgsmacht speelobjecten: een Chinook, een tank, een kasteel en een onderzeeboot. Kinderen kunnen hier van alles ontdekken en spelen met fantasie.

Buitenactiviteiten: Het museum ligt midden in de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. Neem de tijd voor een wandeling of leef je uit op onze stormbaan. Ons buitenterrein is tijdens openingstijden vrij toegankelijk. Ieder weekend tijdens het buitenseizoen* en dagelijks in de schoolvakanties kun je (mee)rijden in een mini-jeep, mini-tank of een écht militair voertuig.

*Het buitenseizoen is geopend van 30 maart t/m 3 november 2024.

Ga je in de vakantie mee op ontdekkingsreis? Iedere schoolvakantie is het museum ook op maandag geopend en zijn er veel stoere activiteiten. Bekijk het speciale vakantieprogramma.

Ook heel leuk voor kinderfeestjes:  In en om het museum is van alles te zien en te doen. Dwaal lekker rond of ga op missie met één van onze speurtochten. Na afloop lekker wat eten in het restaurant en de dag is compleet!

Een schoolreisje bij het Nationaal Militair Museum is avontuur, actie en plezier. Niet alleen in het museum, maar ook daarbuiten. Ontdek welke invulling bij jouw klas past en bezoek samen met jouw leerlingen het leukste en avontuurlijkste schooluitje in de buurt van Utrecht!

Ligging uitje

Soesterberg

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!