Beleef de veengeschiedenis in het grootste openluchtmuseum van Nederland

  • Veenpark
  • 1 - 100 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

In het Veenpark beleef je de geschiedenis van de veenarbeiders van Zuidoost-Drenthe rond 1920. De grote armoede van deze mensen is veel op film en foto's vastgelegd. Maar waren ze echt allemaal zo arm? Je ontdekt hoe het leven er echt uit zag.  Met de speurtoch van Geert en Lieske ervaren de kinderen hoe het leven van hun leeftijdgenoten toen was. Wat deden ze op school en wat voor klusjes moesten ze doen? 

In twee museumdorpen zie je hoe de arbeiders leefden in plaggenhutten en in de dorpjes langs de kanalen. Je bezoekt onder andere de school, de bakker, de kerk, houtzagerij en natuurlijk de kruidenier waar je heerlijk Oud-Hollands snoep kunt kopen. De bakkerij is vrijwel dagelijks geopend voor vers brood en gebak. Met de veentrein kun je naar het hoogveengebied, waar je een demonstratie turfsteken kunt bijwonen. Langs het 200 meter vlonderpad kun je genieten van dit prachtige en unieke natuurgebied. 

De dorpstrein rijdt rond de twee museumdorpen. Onze museumboot de 'Elizabeth', een echte turfschuit, vaart als het kan. Voor de kinderen is er een grote speeltuin, en ook de treinritjes zijn altijd een mooi avontuur! Geniet in het parkrestaurant of het dorpscafé Veenlust voor een lekkere lunch of kop koffie tijdens je bezoek. 

Het park is groot, met ruim 160 ha het grootste openluchtmuseum van Nederland. Je kunt je gerust een hele dag in het park vermaken. Parkeren is altijd gratis!

Een dagje Veenpark is leuk en leerzaam voor jong en oud! 

Ligging uitje

Het Veenpark vind je vlakbij Emmen, in Barger-Compascuum. Makkelijk te bereiken met de auto via de A37 en de Hunebed Highway N34. Vanaf het NS-station Emmen met buslijn 92, waar je in centrum Barger-Compascuum uitstapt. Vanaf daar is het ca 15 minuten lopen naar het Veenpark.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!